Succes stille studieplekken in de bibliotheek


In Het journaal en op Radio 2  werd aandacht besteed aan het grote succes van de stille studiezaal en de studieplekken in de bibliotheek.  Een filmpje op Youtube over de bestorming van de Gentse bibliotheek door studenten na het openen van de deuren werd op enkele dagen tijd al duizenden keer bekeken. Ook Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws  en Gentblogt bespraken het fenomeen al.  Studenten staan ’s ochtends te drummen voor de bibliotheek en hollen bij de opening naar binnen om een stoel in de studiezaal of een andere studieplek te kunnen bemachtigen.  Tijdens de examenperiode wenst een deel van de huidige studentengeneratie samen in een openbare ruimte te studeren. Thuis in hun kamer of alleen in hun kot staan ze tijdens het blokken aan de vele verleidingen bloot die het internet, sociale netwerken als Facebook of hun GSM hen bieden. Samen in de bibliotheek kunnen ze zich veel beter concentreren op hun examenstof. Op enkele jaren tijd is het “sociaal studeren” in de bibliotheek een wijd verbreid fenomeen geworden.
Maar de bibliotheekbezoekers die in de bib iets komen opzoeken of iets willen kiezen en uitlenen hoeven zich geen zorgen te maken. De bibliotheek zorgt er voor dat er steeds een aantal zitplaatsen voor hen vrij blijven.
In elk geval is de bibliotheek van karakter aan het veranderen: men komt er niet enkel meer om media uit te lenen, maar ook om er samen te lezen en te studeren.

Succes stille studieplekken in de bibliotheek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s