Maak je eigen lijstjes in de bibcatalogus!


In de catalogus van de bib kan je titels bewaren in lijstentaggen, waarderingen geven en bespreken.

Wat ?
– Je kan titels bewaren in een persoonlijke lijst.  Zo kan je je eigen lees-, kijk- of luisterlijstjes samenstellen en – als je dat wenst – delen met iedereen die de catalogus gebruikt.
– Je kan titels ‘taggen’ met woorden die volgens jou het best uitdrukken waarover het boek, de film, … gaat. Later kan je die titels terugvinden met je eigen zoekwoorden.
– Je kan waarderingen aan titels geven door steraanduidingen toe te kennen. – Wil je je mening kwijt over een boek, cd, film,… , dan kan je  een bespreking schrijven.
NB: Tags, waarderingen en besprekingen zijn altijd publiek zichtbaar. Lijstjes zijn alleen zichtbaar voor anderen als je dat expliciet aangeeft door de lijst als ‘publiek’ aan te duiden bij het bewaren
Hoe ?
Je kan starten bij een titel die je wil taggen,  in een lijst opnemen of bespreken.  Inloggen hoeft pas op het moment dat je de gewenste titel(s) wilt bewaren of taggen: dan krijg je een inlogscherm te zien, en doorloop je  een korte registratieprocedure (alleen bij de eerste aanmelding).  De volgende keren gebruik je bij het aanmelden je gebruikersnaam en paswoord. Lijsten, tags en besprekingen terug oproepen doe je via de knop ‘Mijn catalogus’ rechtsboven op de cataloguspagina.

Maak je eigen lijstjes in de bibcatalogus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s