Tips voor jongeren (november)


Maandelijks stelt de bibliotheek u 2 uitstekende boeken voor jongeren voor:  Het geheim van Ruysbroeck van Bart Römer en Dodenrit van Elise Broach.

Het geheim van Ruysbroeck
Bart Römer
The House of Books, 2008, 415 p.

Gillis Ruisbroek (16) verliest na een ongeluk zijn voet en zijn zelfvertrouwen. Hij moet een nieuw leven opbouwen zonder topsport en zonder vriendin. Wanneer hij Aïcha ontmoet, verandert zijn leven opnieuw. Samen beleven ze een spannend avontuur. Doorheen het verhaal van Gillis en Aïcha loopt dat van de 17e-eeuwse kaper Mattijs Ruysbroeck. Beide verhaallijnen kruisen elkaar in het oude kasteel van Mattijs. Spannend geschreven verhaal, met goede uitwerking van de emoties van Gillis bij het verwerken van zijn handicap na het ongeluk.
Bron: Biblion
Leeftijd: 14+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op ROME en thematisch op AVONTURENVERHALEN

Dodenrit
Elise Broach, Michéle Bernhard (vert.)
Pimento, 2010, 246 p.

Lucy (14) is met haar oudere broer Jamie en zijn vriend Kit per auto op weg van Kansas naar Phoenix (VS), naar hun vader. Na lang rijden moeten ze onderweg overnachten. In een plotselinge heftige storm en regen botsen ze op de verlaten woestijnweg op iets, of iemand. De volgende vijf dagen verandert alles drastisch. Uitstekend gedoseerde spanning, knap verhaal en geloofwaardige karakters. De oorspronkelijke titel ‘Desert Crossing’ symboliseert de ‘crossing’ naar volwassenheid. Adembenemend verhaal uit de reeks ‘Black Pimento thriller’.
Bron: Biblion
Leeftijd: 12+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op BROA

Tips voor jongeren (november)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s