Dichter-Nobelprijswinnaar Brodsky in woord en muziek


Naar aanleiding van ‘The Brodsky Concerts’ , muziektheater van LOD in Vooruit stelt de bibliotheek werk van Joseph Brodsky tentoon in de literatuurafdeling samen met fotomateriaal, knipsels en recensies.
De Russische dichter en Nobelprijswinnaar 1987 Joseph Brodsky (1940-1996) sneed in zijn gedichten de grote levensvragen aan rond leven en dood, in een taal die bij uitstek muzikaal is. Het ene woord lokt het andere uit, als een opeenvolging van klanken waarvan de uitkomst niet bij voorbaat vaststaat. Brodsky zelf vond dat zijn poëzie luidop gedeclameerd moet worden, eerder dan in stilte gelezen. In ‘The Brodsky Concerts’ halen woordengoochelaar Dirk Roofthooft en improvisatiegrootheid/componist Kris Defoort de poëzie van Brodsky uit haar isolement en verheffen haar tot een gedeelde ervaring – want gedeelde schoonheid, is dubbele schoonheid.
LOD geeft 10 x 2 kaartjes weg aan leners van de bibliotheek voor de voorstelling op donderdag 28 oktober. Stuur een mailtje naar info@LOD.be, en vermeld ‘Lener bib Gent’ in je bericht.

Dichter-Nobelprijswinnaar Brodsky in woord en muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s