Filmfestival Gent (12-23/10) en tentoonstelling Jacques Tati (15/10-16/01)


12 oktober gaat het 37ste Internationaal Filmfestival van Vlaanderen in Gent van start. Je hebt er niet alleen de keuze uit meer dan 100 kwaliteitsfilms.  Elk jaar besteedt het filmfestival veel aandacht aan filmmuziek en worden  er concerten met het werk van bekende filmcomponisten (o.a. John Barry ) georganiseerd.  Dit jaar viert het trouwens de 10de verjaardag van de uitreiking van de World Soundtrack Awards, de belangrijkste filmmuziekprijzen ter wereld. Op de 5de verdieping van Bib Zuid  staat momenteel een themastand met filmmuziek. En op de 3de verdieping kan je een ander themastandje met boeken, films en brochures rond het filmfestival vinden.
In de catalogus kan je  winnende films van het filmfestival die de bib bezit terugvinden :  de Grand Prix Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent en de Joseph Plateau Prijs voor Beste Belgische Film.
Elk jaar loopt er in samenwerking met het filmfestival in het Caermersklooster een tentoonstelling over het werk van een bekend filmregisseur. Dit jaar kan je van 15/10 tot 16/01 in de tentoonstelling “Jacques Tati – Deux temps trois mouvements”  decors,  foto’s,  affiches, rekwisieten en filmfragmenten van de onvergetelijke Franse filmregisseur en komisch acteur Jacques Tati gaan bekijken.  De strapatsen van zijn personage Mr. Hulot behoren tot het puikje van de slapstickhumor en  staan in het collectieve filmgeheugen gegrift.  Films en filmmuziek van en informatie over Jacques Tati in de bibcollectie kan je hier vinden.

Filmfestival Gent (12-23/10) en tentoonstelling Jacques Tati (15/10-16/01)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s