Zoektip: Boekbesprekingen full-text in de catalogus.


Sinds enkele maanden kan je in onze catalogus duizenden full-text persartikelen, waaronder honderden literaire recensies terugvinden. Je kan die thuis  of in de bib lezen, bewaren en afdrukken. De openbare bibliotheken selecteren in de persdatabank Mediargus immers literaire recensies van Vlaamse auteurs die de laatste jaren in de Vlaamse pers zijn verschenen. De titels met de volledige tekst van deze recensies worden in onze catalogus opgenomen.
Zoek je bv. een bespreking van de roman De Hondeneters van Marita De Sterck ?  Tik de naam van de auteur en de titel in het zoekvak van de catalogus. Verfijn daarna in de rechterkolom onder ‘materiaal’:  ‘in de pers’. Je krijgt nu een lijstje persartikelen met heel wat recensies van de roman.  Klik je op de titel van een recensie, dan verschijnt de volledige tekst in de catalogus.
Al deze literaire recensies over romans van Vlaamse auteurs in onze catalogus kunnen je helpen een keuze maken uit het overvloedige aanbod van de laatste jaren. En ze zijn zeer geschikt achtergrondmateriaal bij het maken van een boekbespreking of werkstuk.

Zoektip: Boekbesprekingen full-text in de catalogus.

2 gedachtes over “Zoektip: Boekbesprekingen full-text in de catalogus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s