Lees je mee met de Kinder- en Jeugdjury?


De inschrijvingen van de KJV-groepen in de bib zijn gestart! Het nieuwe leesjaar 2010-2011 begint op zaterdag 2 oktober 2010. Nieuwsgierig naar de boeken van dit jaar? Neem alvast een kijkje op de KJV-website ! De top-3 van vorig jaar vind je hier.
De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen is een boekenjury van kinderen tussen 4 en 16 jaar, in zes leeftijdsgroepen. Elke groep leest, bespreekt en beoordeelt tien boeken. In Gent komen de juryleden zes keer samen in de bib aan het Zuid, om telkens twee boeken te bespreken (op woensdagnamiddag of zaterdag). Daarna stelt elk jurylid zijn/haar eigen top tien samen. De bib stuurt de stemmen naar Stichting Lezen, die ze verzamelt en telt voor heel Vlaanderen.
De winnaars worden in mei bekendgemaakt tijdens het grote boekenfeest. Alle jonge juryleden zijn op dit feest uitgenodigd, voor workshops, gesprekken en meet-and-greet met de genomineerde auteurs en illustratoren. Een feestelijke ontmoeting tussen lezers, boeken en schrijvers! Voor de juryleden van Gent heeft de bib een eigen feestje en een verrassing in petto.
Wil je meelezen met KJV Gent ? Laat je dan zo vlug mogelijk inschrijven in de jeugdbib (Zuid): dat kan in de bib zelf, via de telefoon tijdens de openingsuren (09 266 70 00) of via e-mail. bibliotheek@gent.be. De bib laat je dan zo snel mogelijk weten op welke dagen jouw leeftijdsgroep bijeenkomt.

Lees je mee met de Kinder- en Jeugdjury?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s