Haikuwedstrijd, -tentoonstelling (5/8-18/9), -workshop (5/9) en -festival (13/9-19/9)


Van 13 tot 19 september organiseert de vzw Viadagio in Gent i.s.m. het Poëziecentrum, Haikoe Centrum Vlaanderen en Stad Gent een Internationaal Haikufestival ‘Haiku in – Gent – in  Haiku’ met tal van activiteiten en vooraf een haikuwedstrijd en een workshop.
De gelauwerde gedichten en andere haiku’s zullen verschijnen in een internationale haikubundel tijdens de festivalweek en gedurende 9 weken tentoongesteld op grote spandoeken in het Engels en het Nederlands langs de Gentse binnenwateren. Haikudichters en hun partners uit Europa, Japan en Amerika zijn uitgenodigd om haiku’s en andere verwante Japanse versvormen te dichten tijdens de festivalweek met Gent als inspiratiebron.
De bibliotheek levert haar bijdrage met een tentoonstelling op de 4de verdieping: een selectie internationale haikupublicaties uit de collectie van vzw Viadagio: over de Japanse oorsprong van haiku en met meertalige haikubundels en –tijdschriften.  En u vindt natuurlijk tientallen poëziebundels met haiku’s in de Gentse bib.
Tijdens de festivalweek heeft  een internationaal panelgesprek plaats  (18/9, 10-12.30u.) in de Achilles Musschezaal. Inschrijving noodzakelijk.

Haikuwedstrijd, -tentoonstelling (5/8-18/9), -workshop (5/9) en -festival (13/9-19/9)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s