Tips voor jongeren (mei)


Maandelijks stelt de bibliotheek u 2 uitstekende boeken voor jongeren voor : De hondeneters (Marita de Sterck) en Cold skin (Steven Herrick)

De hondeneters
Marita de Sterck

Querido, 2009, 197 p.

Eind 1917. Het is oorlog in België. Victor Vervoort is de zoon van de notaris. Zijn broer Nest zit aan het front. Victor niet, want hij heeft epilepsie en mag niet buitenkomen van zijn overbezorgde ouders. Dan verdwijnt Django, de hond van Victor. De jongen gaat hem zoeken en tuimelt de harde werkelijkheid in. De wereld waar hongerige mensen honden eten, de wereld van kinderen die sterven als ze giftige ‘melk’ drinken. De wereld van het verzet, van volkszangers en straatmadelieven.
Een uitzonderlijk boek over het leven van gewone mensen in de oorlog. Veel soldaten ontmoet je niet, maar wel mensen die meer miserie meegemaakt hebben dan je op één avond kan vertellen. En dan is er de mooie Anna, het schoonste meisje van de wereld. Tijdens de zoektocht naar Django leert Victor dat niet iedereen het goed met hem voorheeft. Ook dat maakt hem sterker. Lezen, dit boek!

Bron: http://www.boekenzoeker.org/16%2B/overzichteenboek.asp?BoekiD=3390

Leeftijd: 14+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op DEST en thematisch bij HISTORISCHE VERHALEN

  • Cold skin
    Steven Herrick

    Lemniscaat, 2009, 276 p.

Het verhaal speelt zich af in Burruga, een klein mijnwerkersstadje in Australië. Iedereen kent elkaar en het leven is rustig en voorspelbaar. Maar onderhuids spelen er sterke emoties zoals afgunst, woede, schaamte en lust. De schijnbare rust in het stadje wordt drastisch verstoord wanneer op een morgen Colleen O’Connor, een jong meisje, vermoord wordt teruggevonden. Het is het sluitstuk (ook afzonderlijk te lezen) van een drieluik (1: Aan de rivier – 2: De roep van de wolf) waarin de schrijver het leven in stadjes in het binnenland van Australië beschrijft. Een prachtig, veelzijdig en gelaagd boek!

Bron: Biblion

Leeftijd: 14+

Dit boek kan je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op HERR

Tips voor jongeren (mei)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s