Kinderen dromen… Tentoonstelling Dromenvanger Bib Zuid


Tot eind april 2010 kan je dromen van kinderen in woord en beeld bekijken in de inkomhal van de hoofdbib (Zuid), samen met de dromen van zes bekende Gentenaars.
Na de oproep van Stadsdichter-Dromenvanger Peter Verhelst voor een droomnacht in de Boekentoren (29-30 maart) hebben heel wat kinderen met de klas hun dromen uitgeschreven, getekend en bezorgd aan de Dromenvanger. Behalve de winnende klas van Basisschool Klaverdries (Drongen) hebben nog vijf klassen van vier Gentse lagere scholen hun dromen ingestuurd: De Triangel, De Oogappel, De Kleurdoos en Academie Gentbrugge.

Sinds begin januari stuurden meer dan 100 volwassenen, meer dan 100 kinderen en ruim 25 jongeren een droom naar de stadsdichter (zie http://dromenvanger.gent.be/ ). Ook na 31 maart – de oorspronkelijke einddatum van het ‘dromenvangen’ – blijft stadsdichter Peter Verhelst dromen verzamelen van wie woont, werkt of studeert in Gent. Hij wil een dromenboek aanleggen met alle originele dromen, als geschenk voor de stad. Hij ziet de dromen als mogelijk basismateriaal voor theater, muziek, verhalen en andere kunstvormen, en wil er graag zijn collega’s schrijvers, muzikanten en kunstenaars bij betrekken.
Stuur ook jouw droom in! Alle info op www.gent.be/dromenvanger

Kinderen dromen… Tentoonstelling Dromenvanger Bib Zuid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s