Tips van de maand maart voor jongeren


Maandelijks stelt de bibliotheek u 2 uitstekende boeken voor jongeren voor :

De schaduwloper
Monika Feth

Clavis, 2009, 332 p.

Imke Thalheim – beroemd auteur van thrillers – wordt door een stalker lastiggevallen, die haar briefjes stuurt, opbelt, bespiedt en haar huis binnendringt. Ten einde raad besluit zij onder te duiken, maar dan gaat de dader over tot drastischer maatregelen. Dezelfde hoofdpersonen als de thrillers ‘De aardbeienplukker’, ‘De meisjesschilder’ en ‘De schervenverzamelaar’*, maar afzonderlijk van deze delen te lezen. Het verhaal wordt chronologisch verteld vanuit het perspectief van ten minste zes personages, waaronder de dader, en een ik-figuur (Jette, dochter van Imke). Dat maakt het mogelijk de personages goed te leren kennen, hun beweegredenen te begrijpen en met hen mee te leven. De auteur besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van angstgevoelens, maar ook liefde en verbondenheid spelen een rol. De spanning wordt langzaam opgebouwd en blijft erin tot de laatste bladzijde.

Bron: Biblion
Leeftijd: 14+

Dit boek kun je vinden in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op FETH

  • Niemands Bruid
    Meg Rosoff

    Moon, 2009, 223 p.

Pell Ridley groeit op in een arm predikantengezin in een negentiende-eeuws Engels gehucht. Ze is voorbestemd om met haar buurjongen te trouwen en net als generaties voor haar een zwoegend leven te leiden met veel kinderen en zwaar werk. Pell weigert zo’n afhankelijk en dienend bestaan en slaat op de ochtend van haar trouwdag op de vlucht met haar halfbroertje en haar paard. Wat volgt is een zwerftocht vol honger, angst, bedrog en verlies.  Met haar sfeervolle beschrijvingen van het landschap en de mensen geeft de auteur een mooi tijdsbeeld van het  negentiende-eeuwse plattelandsleven. Het boek zal liefhebbers van historische jeugdromans zeker kunnen bekoren.

Bron: Biblion
Leeftijd: 14+

Dit boek vind je in de jeugdafdeling (bib Zuid of bib in je buurt) bij verhalen voor jongeren alfabetisch op ROSO en thematisch bij HISTORISCHE VERHALEN

Tips van de maand maart voor jongeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s