Geert Buelens te gast in de Paarse Zetel


Op donderdag 11 februari (12.30 – 13.15 uur) interviewt Griet Pauwels literatuurkenner en dichter Geert Buelens in de Gentse bibliotheek aan het Zuid.
Geert Buelens startte zijn loopbaan als docent aan de Universiteit Antwerpen en is momenteel hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2000 doctoreerde hij met de studie Van Ostaijen tot heden: zijn invloed op de Vlaamse poëzie (verschenen 2001, bekroond met de de Vlaamse Cultuurprijs voor Essay 2000-2002).
Buelens onderzoekt vooral de relatie tussen de literatuur en de Vlaamse beweging en meer specifiek de activistische generatie uit de Eerste Wereldoorlog. Voor zijn cultuurgeschiedenis Europa, Europa (2008) die aansluit bij de poëziebloemlezing Het lijf in slijk geplant : gedichten uit de Eerste Wereldoorlog ontving hij de ABN AMRO Bank Prijs 2008 voor het beste non-fictieboek.
Hij schreef enige tijd voor De Morgen en was redacteur van het literaire tijdschrift Yang. Hij publiceerde de dichtbundels Het is (2003) en Verzeker u (2005). Hij werkte ook mee aan de toekomstvisie Waar België voor staat (2007) en België: een parcours van herinnering (2008). In alles wat hij doet, gaat hij in tegen oppervlakkige opinies en beklemtoont hij de maatschappelijke context, zelfs poëzie staat midden in de wereld.
Hij heeft sinds september 2009 een tweewekelijkse column in De Standaard en leverde daarin eind 2009 ook een scherpe analyse van de Vlaamse media.
Meer info over Geert Buelens vindt u hier.

Geert Buelens te gast in de Paarse Zetel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s