Gedichtendag in de bib ‘Over de grens’- do. 28 januari 2010


Maak kennis met de Europese poëzie van vandaag  in de Gentse bibliotheken. Leen poëzie, en krijg een gratis mini-dichtbundel cadeau!

De Gentse bibliotheek selecteerde 27 dichters uit de huidige EU-lidstaten rond het thema ‘Over de grens’ (Gedichtendag 2010) en bij de eerste Europese president. 27 hedendaagse dichters en gedichten die ‘over de grens’ gaan en ons elk op hun manier uitnodigen tot mentale beweging, grensoverschrijding in woord en gedachte, tegen wetten en praktische bezwaren in. Een grote diversiteit van dichters, dichtvormen en taalregisters én een staalkaart van poëzieuitgevers. Alle gedichten werden in de laatste kwarteeuw in het Nederlands vertaald.

De 27 geselecteerde gedichten hangen van donderdag 28 t.e.m. zaterdag 5 februari in de 16 Gentse bibliotheken (hoofdbib Zuid, afdeling Literatuur en 15 bibfilialen).  De selectielijst vind je hier op de catalogus.

Leen op Gedichtendag een of meer dichtbundels in de bib en krijg gratis een mini-dichtbundel mee van Stichting Lezen, de organisator van Gedichtendag Vlaanderen (zolang de voorraad strekt).

Alle activiteiten per gemeente vind je op de website van Gedichtendag.

Gedichtendag in de bib ‘Over de grens’- do. 28 januari 2010

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s